Om

Södrabladet är Södra Ängby skolas webbtidning och redaktionen består av elever i årskurs 7-9. På sidan kan man läsa aktuella nyheter och reportage, personporträtt, serier, recept, insändare och mycket annat. Arbetet görs inom ramen för elevens val och ger eleverna möjlighet att träna sin förmåga att uttrycka sig i skrift genom textbearbetning och ökad kunskap om olika typer av artiklar och dess språkliga uppbyggnad. Detta utgör en stor del av syftet för svenskämnet i Lgr11:

• formulera sig och kommunicera i tal och skrift, • anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,• urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer (Lgr11, svenska, s. 222-223).

Inom samhällsämnet arbetar eleverna med att öka sina kunskaper om till exempel pressetik och upphovsrätt och tränar sin förmåga att:

• söka information om samhället från medier, Internet och andra källor och värdera deras relevans och trovärdighet (Lgr11, samhällskunskap, s. 200).

Redaktionens förhoppning är att skapa en webbtidning med ett innehåll som är varierat och lärorikt för nuvarande och kommande elever, föräldrar, släktingar och alla andra. Genom arbetet är det inte bara läsarna som lär sig, utan även vi på redaktionen, förutom fakta och om aktuella händelser, har vi till exempel utvecklat vårt skrivande och lärt oss om upphovsrätt och creative commons-regler för bilder och annat material och vi vill förstås lära oss ännu mer!

Södrabladet hoppas att nå många läsare genom Webbstjärnan. Vi på redaktionen arbetar med aktuella händelser från när och fjärran och lägger ner mycket energi och kärlek på artiklarna. Alla arbetar hårt för att artiklarna ska bli så bra som möjligt.

Om Södrabladet vinner Webbstjärnan, skulle vi inte bli förvånade i och med att vi kämpar så hårt! (Oliver, 8C vt-17)

Det är väldigt motiverande för oss att arbeta med och utveckla Södrabladet i och med att vi vann Webbstjärnan 2017. Det känns som en bekräftelse på att vi lyckas göra en underhållande och samtidigt lärorik webbsida! Vi hoppas på att vårt hårda arbete ska ge oss ännu en chans att bli nominerade och ta hem vinsten igen!

Missa inte chansen att gå en match mot rektor Jan i SÖDRASPELET  eller att försöka träffa rätt med kycklingbullarna i SÖDRASPELET- matkriget. Spelen är programmerade i Scratch efter redaktionens idéer och design.

Redaktionen läsåret 2017/18 består av:

 Aleksandra Romanova 9A, Didrik Wistedt 9B, Oliver Sundberg 9C,  Lovisa Werner 8C, Jolina Johnsson 8C, Liam Lundberg 8D, Emelie Bodén 8D, Sixten Book 7A, Kristina Panic 7B, Tuva Carlsson 7C, Linnéa Silva Manzur  7C, Ludvig Meurke 7C, Sven Schulman 7C, Ellen Wessén 7C, Melvin Storbacka 7C, Gabriel Fägerskiöld 7D, Carl Severin 7D, Michaela Werbes 7D

Kontakta oss gärna med synpunkter och/eller frågor! E-post till ansvarig lärare: Mailene Rollvén

Bilder och material som används i tidningen är tagna eller skapade av namngivna reportrar. Ta kontakt med oss på redaktionen om du vill använda någon av dessa bilder. De bilder vi inte tagit själva är använda under Creative Commons villkor, de aktuella finns länkat vid varje bild.

Mycket nöje!

Södrabladets redaktion

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s